پرش به مطلب اصلی

پارتیشن‌بندی و Mount

گاهی پس از ایجاد یک ابرک نیاز است تا فضای بیش‌تری به آن اختصاص یابد یا در حالتی دیگر، نیاز باشد تا فضایی مجزا برای پشتیبان‌گیری در نظر گرفته شود. در این مطلب به شیوه‌ی پارتیشن‌بندی دیسک‌ها در سیستم‌عامل‌های مبتنی‌بر لینوکس و ویندوز می‌پردازیم.

شیوه‌ی پارتیشن‌بندی و Mount دیسک در سیستم‌عامل‌های مبتنی‌ بر لینوکس

پس از ایجاد دیسک جدید، از بخش انتخاب ابرک، ابرکی که قصد دارید این فضای جدید به آن اضافه شود را انتخاب کنید و روی گزینه‌ی اتصال به ابرک کلیک کنید.

پس از اتصال دیسک به ابرک، به ابرک خود متصل شوید. توجه داشته باشید که تمام دستورات گفته شده در این مطلب، باید با دسترسی Root اجرا شوند*.*

با استفاده از دستور زیر، از اضافه شدن این فضای جدید مطمین شوید. این فضا معمولن در خروجی این دستور، در انتهای فهرست قرار می‌گیرد و هیچ پارتیشنی نیز به آن اختصاص نیافته است.

lsblk

حال برای استفاده از این دیسک جدید دو راه وجود دارد نخست، تبدیل کل این فضا به یک File System و دیگری پارتیشن‌بندی آن.

  • روش نخست، تبدیل کل دیسک جدید به یک File System

برای انجام این کار از دستور زیر استفاده کنید:

mkfs.ext4 /dev/yourdiskname

دقت داشته باشید که پس از انجام این کار، کل فضای دیسک جدید به یک فایل سیستم تبدیل می‌شود و اگر در آینده قصد پارتیشن‌بندی آن را داشته باشید، داده‌های ذخیره شده روی این فضا از بین خواهند رفت.

در گام بعد، باید این فضای فرمت شده را برای استفاده به یک دایرکتوری mount کرد. برای انجام این کار از دستورات زیر استفاده کنید (در این دستورات به جای youredirectoryname، نام دل‌خواه خود را قرار دهید. برای نمونه، در تصویر ما از نام sample استفاده کرده‌ایم):

mkdir /youredirectoryname
mount /dev/vdb / youredirectoryname

حال برای اطمینان از mount این فضا به دایرکتوری ایجاد شده می‌توانید از دستور زیر استفاده کنید:

df -h

  • روش دوم: پارتیشن‌بندی فضای جدید

با این روش می‌توان دیسک جدید اضافه شده را به چند پارتیشن مختلف تقسیم کرد و متناسب با نیاز، در هر یک از پارتیشن‌ها داده‌های متفاوتی ذخیره کرد. برای انجام این عمل از دستور زیر استفاده کنید:

fdisk /dev/yourdiskname

در گام بعد، برای ایجاد پارتیشن از گزینه‌ی n استفاده کنید:

در گام بعد می‌توانید نوع پارتیشن (primary یا extended) را مشخص کنید. برای نمونه، با استفاده از گزینه‌ی p پارتیشنی از نوع primary ساخته خواهد شد. در گام بعد، شماره‌ای را برای پارتیشن مورد نظر تعیین کنید.

در دو گام بعد می‌توانید میزان فضایی که باید به این پارتیشن اختصاص داده شود، را تعیین کنید. اگر قصد شما اختصاص کل دیسک اضافه‌شده تنها به یک پارتیشن است، دو گام بعدی را با زدن enter رد کنید. نهایتن در آخرین گام از گزینه‌ی w استفاده کنید:

حال که پارتیشن مورد نظر ساخته شد باید آن را فرمت کرد. برای این کار از دستور زیر استفاده کنید:

mkfs.ext4 /dev/yourpartitionname

گام آخر mount این پارتیشن جدید به یک دایرکتوری است. برای انجام این کار نخست دایرکتوری را ایجاد، سپس پارتیشن ساخته شده را به آن mount کنید:

mkdir /youredirectoryname
mount /dev/yourpartitionname / youredirectoryname

نهایتن برای اطمینان از mount این فضا به دایرکتوری مورد نظر از دستور زیر استفاده کنید:

df –h

شیوه‌ی پارتیشن‌بندی دیسک در سیستم‌عامل ویندوز

پس از ایجاد دیسک جدید، از بخش انتخاب ابرک، ابرکی که قصد دارید این فضای جدید به آن اضافه شود را انتخاب کنید و روی گزینه‌ی اتصال به ابرک کلیک کنید.

پس از افزودن یک دیسک جدید و اتصال آن به ابرکی مبتنی‌بر سیستم‌عامل ویندوز، با گذراندن مراحل زیر می‌توانید از این فضای جدید استفاده کنید:

با کلیک راست روی Start، گزینه‌ی Disk Management را انتخاب کنید (یا در حالتی دیگر با فشار هم‌زمان کلیدهای ترکیبی ویندوز و R و باز شدن پنجره‌ی Run، عبارت diskmgmt.msc را بنویسید).

پس از باز شدن پنجره‌ی Disk Management، دیسک جدید باید همانند تصویر زیر به انتهای فهرست اضافه شده باشد. روی آن راست کلیک و گزینه‌ی Online را انتخاب کنید.

در گام بعد، دوباره روی دیسک کلیک و گزینه‌ی Initialize Disk را انتخاب کنید.

در پنجره‌ی Initialize Disk، گزینه‌ی MBR را انتخاب و روی OK کلیک کنید.

در گام بعد روی دیسک جدید دوباره کلیک راست و گزینه‌ی New Sample Volume را انتخاب کنید.

پس از انتخاب این گزینه، پنجره‌ی New Sample Wizard باز می‌شود. گزینه‌ی Next را انتخاب کنید تا به مرحله‌ی بعد منتقل شوید. در گام‌های بعد می‌توانید میزان فضایی از این دیسک را که می‌خواهید به یک درایو جدید اختصاص یابد همین‌طور نام این درایو و فرمت دیسک را تعیین کنید. پس از انجام این تنظیمات و در مرحله‌ی آخر تنظیمات انجام شده را بررسی کرده و اگر تایید بود، روی Finish کلیک کنید.

پس از اتمام مراحل بالا، درایو جدید به لیست درایوها در Disk Management و هم‌چنین My Computer اضافه می‌شود.