پرش به مطلب اصلی

ایجاد کلاستر دیتابیس

به‌کمک دیتابیس ابری آروان می‌توانید به‌راحتی و با چند کلیک یک کلاستر دیتابیس با منابع‌ دل‌خواهتان بسازید.


برای ساخت کلاستر جدید از پنل کاربری آروان وارد منوی «دیتابیس ابری» و بخش «همه‌ی دیتابیس‌ها» شوید.

روی دکمه‌ی «ساخت دیتابیس» کلیک کنید تا وارد فرآیند ایجاد کلاستر جدید شوید.

گام نخست: انتخاب دیتاسنتر

ابتدا برای میزبانی از کلاستر دیتابیس‌تان، یک دیتاسنتر انتخاب کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای کارایی و سرعت بیش‌تر سرویس‌تان، دیتاسنتری را انتخاب کنید که به اپلیکیشن متصل به دیتابیس نزدیک‌تر باشد.

در حال حاضر فقط دیتاسنتر بامداد در دسترس‌تان قرار دارد و در آینده دیتاسنتر‌های دیگری نیز فعال خواهد شد.

گام دوم: انتخاب انجین دیتابیس

در این بخش، می‌توانید انجین مورد نظرتان را برای دیتابیس انتخاب کنید.

در حال حاضر امکان ساخت کلاسترهای دیتابیس با انجین MySQL و PostgreSQL وجود دارد و در آینده ساخت کلاستر با MongoDB و Redis نیز امکان‌پذیر خواهد شد.

گام سوم: انتخاب پلن دیتابیس

در بخش انتخاب پلن دیتابیس، می‌توانید RAM ،CPU و دیسک نودهای کلاسترتان را انتخاب کنید.

در آینده قابلیت ریسایز به دیتابیس ابری آروان اضافه می‌شود و پس از ساخت کلاستر دیتابیس می‌توانید میزان منابع را تغییر دهید.

تغییر اندازه دیسک

در همین گام و با کلیک روی گزینه‌ی «تغییر اندازه دیسک» می‌توانید دیسک پلن انتخابی‌تان را با وارد کردن مقدار دل‌خواه تغییر دهید.

کاهش میزان دیسک به‌دلیل از دست رفتن داده‌ها و ایجاد مشکل در عملکرد دیتابیس امکان‌پذیر نیست؛ اما در نسخه‌های آینده‌ی دیتابیس ابری آروان می‌توانید پس از ساخت کلاستر دیتابیس میزان دیسک را افزایش دهید.

گام چهارم: وضعیت نود Standby

نودهای استندبای یک نسخه‌ از داده‌های نود اصلی را در خود ذخیره می‌کنند و همواره با آن سینک هستند تا اگر برای نود اصلی مشکلی پیش آمد، جایگزین آن شوند. این جایگزینی در سریع‌ترین زمان ممکن و با کم‌ترین میزان قطعی یا Downtime اتفاق می‌افتد. هنگام ساخت کلاستر جدید می‌توانید به آن یک یا دو نود استندبای اضافه کنید.

همه‌ی کلاسترهای دیتابیس ابری آروان دارای مکانیزم Failover خودکار هستند و با بروز خطا در نود اصلی آن را با نود دیگری جایگزین می‌کنند. با این حال، برای دستیابی به High Availability و کاهش زمان بازیابی سرویس پیشنهاد می‌شود حتمن به کلاسترتان نود استندبای اضافه کنید.

اگر نود استندبای به کلاستر اضافه نکنید و نود اصلی با خطا مواجه شود، تا زمانی‌که نود جایگزین آن فعال شود، کلاستر از دسترس خارج می‌شود. این زمان بر اساس مقدار داده‌های کلاستر شما می‌تواند متفاوت باشد و هرچه داده‌ها حجم بیش‌تری داشته باشند، زمان بازیابی کلاستر طولانی‌تر می‌شود.

در حال حاضر می‌توانید فقط یک نود استندبای به کلاستر اضافه کنید.

گام نهایی: بررسی مشخصات کلاستر

در پایان، برای کلاسترتان نامی دل‌خواه انتخاب کنید. سپس مشخصات کلاستر را بررسی کرده و اگر مورد تاییدتان بود، روی دکمه‌ی ساخت کلاستر دیتابیس کلیک کنید.

پس از آن می‌توانید در صفحه‌ی «همه‌ی دیتابیس‌ها» مراحل ساخت کلاستر را ببینید.

هم‌چنین با کلیک روی کلاستر، می‌توانید جزییات اتصال به آن را دریافت کنید.